Omhoog

Hoe kom ik van een te zongebruinde huid af? Beste zelfgemaakte middeltjes

Door Sophie

De zomer is een ideaal moment om lekker lang in de zon te liggen, waardoor je gemakkelijk te ver kunt gaan. Weet je niet hoe je van een te bruine huid af kunt komen? Geen zorgen – ga voor beproefde manieren om je gebruinde huid te verlichten.

Vrouwen zijn dol op zonnebaden omdat de gouden huidskleur hen doet denken aan een tropische zomervakantie. De licht bruine huid is schitterend, stralend en past perfect bij licht gekleurde kleding. Bovendien worden vlekken – die beter zichtbaar zijn op de blanke huid – gecamoufleerd.

Jammer genoeg heeft een intense bruine teint ook zijn nadelen – het maakt je ouder in plaats van ons er jonger uit te laten zien. Tot overmaat van ramp maakt de zon de huid droog en versnelt de veroudering. Als het maar mogelijk is moet je niet te lang in de zon blijven, gebruik maken van zonnebrandcrèmes, zorgen voor een goede hydratatie en voeding zodat de huid zich kan herstellen.

Toch…. het kan gebeuren dat je te lang de zon hebt gelegen. wat moet je dan doen? Hoe verwijder je de ongewilde bruine teint?

MANIEREN VAN BRUINE TEINT AF TE KOMEN

Scrub

Regelmatig gebruik van een scrub is de makkelijkste manier om van een te intense bruine kleur af te komen. Het hoeft geen professionele behandeling te zijn – een goed zelfgemaakt scrubmengsel is voldoende. Bruine suiker, zeezout, frambozenpitten of geplette haver kunnen als scrubmiddel werken. Laten we favoriete oliën (voedende), yoghurt (verzachtende irritaties) of honing (goede vochtinbrengende crème) als basis gebruiken. Een doe-het-zelf scrub om de bruine kleur te verminderen moet worden verrijkt met extra lichtere ingrediënten zoals citroensap, een snufje kurkuma of kamille-infusie. Waarom is scrubben een perfecte manier om bruine kleur van de zon te verminderen? Omdat de bruine kleur de veranderde huidskleur is die samen met dode huidcellen verdwijnt. Tijdens de celvernieuwing worden nieuwe cellen gevormd met de standaard pigmentatie. Je kunt wachten tot de bruine kleur er op een natuurlijke manier afgaat, maar je kunt de dode huidcellen sneller verwijderen met een scrub.

Ruwe spons

Het gebruik van een scrub is niet de enige manier om de huid te scrubben. Probeer eens een scrubhandschoen. Het masseren van de huid tijdens een bad is een goede manier om de bruine huid te verzachten. Maar het moet geen gewone massage zijn. Gebruik een ruwe spons of een borstel. Zo iets eenvoudigs in je dagelijkse beautyroutine zorgt ervoor dat je moeiteloos de onnodige dode cellen kunt verwijderen, de huid strakker maak en de bloedstroom en cellulaire vernieuwing stimuleert. Op deze manier verminder je snel de ongewenste bruine teint, waardoor de huid gemakkelijk lichter wordt.

Huidverlichtingscrème

Een andere effectieve truc – huidverlichtende crèmes voor mensen die last hebben van pigmentvlekken. Omdat een bruine teint van de zon niets anders is dan het effect van de veranderde huidskleur, kan een goede verlichtende crème zeker helpen om er vanaf te komen. Hoe werken huidverlichtende crèmes? Ze zijn meestal gebaseerd op de samenstelling van natuurlijke exfoliërende zuren, vitamine C en hydrochinon – een witmakend ingrediënt (met soortgelijke eigenschappen als bramen- of frambozenextract dat een goede vervanger kan zijn). Helaas heeft het het nadeel dat je het langdurig en regelmatig moet gebruiken om zichtbare resultaten te krijgen.

Citroensap

Citroensap is een zeer effectief en (vooral) gemakkelijk verkrijgbaar ingrediënt voor huidverlichtende eigenschappen. Naast het toevoegen van het aan zelfgemaakte scrubs, kun je ook een citroensap toner maken. Het enige wat je hoeft te doen is verdund vers citroensap met water mengen en dit mengsel gebruiken om de huid af te vegen. Citroen bevat veel vitamine C die de verkleurde huid verheldert en de zichtbaarheid van de zon minimaliseert. Het belangrijkste is dat het moet worden gebruikt in combinatie met sterke hydraterende middelen omdat citroensap de huid droog maakt. Bovendien wordt geadviseerd om citroen te gebruiken voor het slapen gaan. Gebruikt overdag veroorzaakt irritaties door de huid te sensibiliseren voor de zon.

Doe-het-zelf maskers om de huid lichter te maken

Last but not least zijn er zelfgemaakte maskers die de huid verlichten en de intense bruine kleur doen vervagen. Ze zijn veiliger dan crèmes omdat wij zelf beslissen over de ingrediënten en we natuurlijk meestal gaan voor natuurlijke ingrediënten. Dit zijn de meest effectieve maskers voor lichter maken van een zongebruinde huid:

Citroen & Aloë Masker

Meng een eetlepel citroensap met twee gebroken aloëblaadjes. Je kunt ook net zo goed Aloë gel toevoegen om de bereiding te vergemakkelijken. Verdeel het masker over de bruine huid, wacht een paar minuten en spoel het uit met water. Dit mengsel maakt de huid lichter en kan 2-3 keer per dag worden gebruikt.

Komkommer & Peterselie Masker

Komkommers en verse peterselie hebben net zulke lichter makende eigenschappen als citroen en aloë. Meng een handvol verse peterselie met een komkommer. Je kunt er wat citroensap en natuurlijke honing aan toevoegen om voor voldoende vocht te zorgen. Dit masker moet je elke avond aanbrengen om na enkele dagen een lichtere huid te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *