Omhoog

Reviews van keratine maskers: de beste keus om beschadigd haar mee te herstellen

Door Sophie

Is er een oplossing voor beschadigd, overbelast haar? We horen veel ideeën maar er zijn er weinig die echt werken. Haarmaskers met keratine staat bovenaan in die lijst. Wat is het geheim? Wat doen ze? Waarom is het goed om ze te gebruiken? Welke kies je dan? Het antwoord op al deze vragen vind je in onze ranking.

Het haar wordt dagelijks blootgesteld aan veel beschadigende factoren: hete styling tools, giftige stoffen in de lucht, vervuiling. Het is geen wonder dat zoveel vrouwen tegenwoordig tegen hetzelfde schoonheidsprobleem vechten. Het heet beschadigd haar.

Wat is beschadigd haar?

Simpel gezegd: beschadigd haar is in een slechte conditie. In plaats van veerkrachtig en prachtig, breekt het af en ziet het er slecht uit. Droogheid is het grootste probleem, het haar ziet eruit als stro.. ruw en dun. Beschadiging uit zich ook door gespleten puntjes, uitdunning, statisch of pluizend haar.

Oorzaken van beschadigd haar

Waarom wordt het haar broos en droog? Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom het haar zwakker wordt:

  • Frequent stylen met hitte
  • Föhnen op de hoogste temperatuur
  • Te vaak verven (of het niet op de juiste manier doen)
  • Aan het haar trekken tijdens het kammen
  • Slecht passende verzorgende en beschermende producten

Natuurlijk wordt de conditie van ons haar ook beïnvloedt door een tekort aan vitaminen (zoals vitamine A) en mineralen en door dingen zoals chronische stress, een ongezond dieet, een ongezonde leefstijl en sommige gezondheidsaandoeningen.

Hoe versterk je beschadigd haar?

Geschikte dagelijkse verzorging is de oplossing voor elk probleem met betrekking tot het haar. De sleutel naar succes is het aanpassen van producten op de behoeften van ons haar. Bij beschadigd haar is dit makkelijk: het heeft keratine nodig!

Keratine is een bouwsteen van het menselijke haar. Een tekort aan dit eiwit is te zien door afbreken van het haar, broosheid en gespleten puntjes. Daarom moeten we het keratine niveau aanvullen om het haar volledig te kunnen herstellen. De makkelijkste manier om dit te doen is met een product rijk aan keratine. We moeten wel benadrukken dat de keratine in een haarmasker gehydrolyseerd is: dit dringt het diepst door in het haar en produceert de beste effecten. Dit geneest beschadigd haar echt!

Overzicht van de beste haarmaskers met keratine

Werken alle keratine maskers hetzelfde? Nee, zeker niet! Hoe weten we dan of een masker goed is? Door de reviews te lezen. 🙂 Je kunt de ingrediënten analyseren en verschillende producten testen maar het is verstandig om een formule te kiezen die al getest is en vertrouwd wordt. We delen de beste keratine maskers met je. Deze maskers revitaliseren en herstellen beschadigd haar het snelst en doen dit beter dan veel behandelingen in beautysalons.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Het keratine masker van Nanoil staat zonder twijfel bovenaan. Deze lichtgewicht behandeling bevat simpele ingrediënten en is super effectief. Het effect van gladder haar dat makkelijker te kammen is, heb je al na het eerste gebruik. Het masker gaat pluizig haar en gespleten punten tegen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de twee belangrijkste componenten: gehydrolyseerde keratine en panthenol. Daarnaast bevat het masker lichtgewicht siliconen die makkelijk uitgespoeld worden. Zij beschermen het haar en maken het mooier. Je breng het masker van Nanoil aan op gewassen haar en spoelt het na 15 minuten uit. Zie direct het verschil. Week na week zal je haar veerkrachtiger, dikker en levendiger worden. Dit is het enige keratine masker dat zo snel en zo goed werkt. Duizenden vrouwen van over de hele wereld houden van dit masker. Professionele haarstylisten bevelen alle producten van de keratine lijn van Nanoil aan: de shampoo, bi-phase conditioner en natuurlijk het masker.

product website: www.nanoil.nl

Global Keratin Deep Conditioner

De Global Keratin Deep Conditioner is een ander product dat onze aandacht wekte. Het is ontwikkeld om te voeden en het haar glad te maken en kan gebruikt worden voor een stoombehandeling. Helaas is de prijs voor veel mensen ontoereikend. De formule is gebaseerd op Juvenix complex: een mengsel van vitaminen en peptiden gemaakt om het haar te voeden, hydrateren en te laten herleven. Keratine is een aanvullend ingrediënt die zorgt voor herstel van het haar. Ook bevat de formule een aantal plantenextracten. Het product heeft geen simpele formule (zoals het Nanoil masker) en kan de gevoelige hoofdhuid irriteren of fragiel haar beschadigen. Het gebruik is heel simpel: breng het masker aan op vochtig haar, doe een badmuts op, warm het hoofd 20-25 minuten op met een föhn en spoel het masker daarna goed uit.

Kérastase Résistance Masque Force Architecte

De lijst met top keratine maskers moet natuurlijk een product van Kerastase bevatten, één van de meest populaire merken in haarsalons. Het Kérastase Résistance Masque Force Architecte is bedoeld om beschadigd en gespleten haar te versterken en kost veel geld. Veel gebruikers vinden dit toch het beste masker. Het bevat pro-keratine, ceramiden en een mysterieuze stof genaamd Resurrection Sap: ze werken allen samen om zwak haar te versterken en schade te herstellen. Het haar ziet er na een paar keer gebruik veel beter uit en is makkelijker te kammen. Een ander voordeel van dit masker is het eenvoudige gebruik. Breng het aan op gewassen haar en spoel het na 5-10 minuten weer uit.

Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask

Als we het toch over de keus van kappers hebben: het Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask. Vloeibare keratine is het belangrijkste ingrediënt in deze reparerende formule. Het masker maakt het haar zacht, veerkrachtig en mooi en beschermt tegen beschadiging in de toekomst. Het masker brengt veel voordelen omdat de formule keratine en natuurlijke oliën bevat. De oliën beschermen het haar en verbeteren de glans. Het Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask is één van de beste maskers met keratine omdat het lang mee gaat en je het maar 3-10 minuten in het haar hoeft te laten zitten om effect te kunnen zien. Je moet wel onthouden dat je het masker goed uit moet spoelen, ander kan die het haar verzwaren. Het masker ruikt heel lekker en gaat erg lang mee.

Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Een ander product en een geweldige keus voor geverfd en gebleekt haar. Het Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask is rijk aan keratine die het haar van binnenuit opbouwt en versterkt. De formule bevat ook magnesiumcitraat. Dit herstelt de zuurbalans, door het verven raakt dit uit balans. De stof vormt ook nieuwe bindingen in het haar waardoor het sterker wordt en beter bestand is tegen beschadiging. Haarstylisten raden dit masker aan na behandelingen in de salon. Als jouw haar niet beschadigd is door chemische processen, dan werkt elk masker met keratine en zal dit het haar minder overbelasten. Het Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask wordt op de standaard manier gebruikt: breng hem aan op schoon haar en spoel na een paar minuten uit.

Keune Care Keratin Smooth Mask

Last but not least: een verzachtend masker rijk aan keratine van Keune. Het meest dure masker uit deze lijst. Het zit in een grote verpakking en is erg populair, maar dit maakt de prijs niet volledig goed. Het masker staat daarom ook op de laatste plaats. Het Keune Care Keratin Smooth Mask is gemaakt voor beschadigd, dof, droog en pluizig haar. Het bevat keratine, panthenol en shea butter die vochtverlies voorkomen en revitaliseren. De keratine in het masker heeft een reparerend en versterkend effect terwijl Quat Complex (typisch voor de producten van Keune) beschermt tegen schade door het stylen met hitte. Het gebruik is niet moeilijk: breng het masker aan op gewassen, handdoekdroog haar en spoel het na 2 minuten weer uit.