Omhoog

Paraffine wax voor de handen – doe het zelf thuis!

Door Sophie

Wat is paraffine en waarom is het geweldig voor de huid?
Paraffine is een geurloos product afgeleid van steenkool of aardolie. Het smelt boven de 99° C en het is een geweldige vochtinbrengende crème. Het wordt veel gebruikt in de voedselverwerkende industrie en geeft chocolade en snoep een mooie glans. Gedurende vele jaren gebruikten vrouwen paraffine om de conditie van hun huid te verbeteren.

Hand wax met paraffine is een geweldige behandeling die elke manicure kan aanvullen. Paraffine helpt om de doorbloeding te stimuleren en kan daarom de pijn van artritis verlichten en het werkt als een diepe vochtinbrengende crème. De warme wax dringt door in de bovenste lagen van de epidermis. Het wordt aanbevolen voor degenen wier handen droog en gebarsten zijn. Het verzacht de huid en veroorzaakt geen huidirritaties. Als je een speciale elektrische verwarmer hebt aangeschaft voor paraffine wax moet je altijd gebruikmaken van de laagste stand, zodat je je handen niet verbrandt. Maak de wax warm door deze te smelten in de verwarmer. Het duurt ongeveer twee uur om 3 pond wax volledig te smelten.

Pas op, paraffine is brandbaar; daarom, moet je het nooit onbeheerd achterlaten terwijl het smelt. Doe de wax nooit in de magnetron en het is ook niet aan te raden om de wax te smelten op het gasfornuis omdat je niet in staat bent om de temperatuur in te stellen. Vóórdat je je handen in de warme paraffine onderdompelt, moet je alle sieraden waaronder eventuele armbanden en je horloge verwijderen. Wanneer de wax volledig gesmolten is en wanneer het de gewenste, warme temperatuur heeft moet je je schone, droge handen langzaam in de vloeistof onderdompelen en ze voor een paar seconden daar houden. Verwijder de paraffine van je handen en doe ze in een plastic zak.

Hierna wikkel je je handen in een doek en laat je het 10-13 min zitten. Daarna verwijder je de doek en de zak en verwijder je voorzichtig de wax van je handen. Gebruik een katoenen handdoek om alle resterende olie te verwijderen. Zodra je je eerste hand hebt gedaan, kun je doorgaan met de tweede hand. Je zult er versteld van staan ​​hoe jong de huid eruit zal zien en hoe zacht het zal aanvoelen. De paraffine behandeling kan worden uitgevoerd voordat de manicure wordt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *