Omhoog

AHA glycolzuur

Door Sophie

De AHA-behandeling is enorm populair geworden dankzij de wonderlijke eigenschappen van glycolzuur dat wordt gebruikt in dit proces. Glycolzuur is een chemische exfoliator voor de huid. Vooral de poriën op en rondom de neus kunnen gemakkelijk verstopt raken. Door het exfoliëren van het huidoppervlak wordt er een signaal naar de huid gestuurd waardoor het vernieuwingsproces wordt versneld, wat helpt verstoppingen te voorkomen.

hyaluronic acid

Er zijn twee soorten van exfoliëren: mechanisch en chemisch. De eerste methode omvat het fysiek scrubben van de toplaag van de huid. Dit type van het verwijderen van de dode huidcellen kan de huid gemakkelijk irriteren en ontstekingen intensiveren. Bij chemisch exfoliëren, anderzijds, wordt er zuur op de huid aangebracht waardoor je een gelijkmatigere exfoliatie krijgt zonder huidirritatie.
Glycolzuur is de meest gebruikte chemische exfolliant wat te wijten is aan de doeltreffendheid ervan. Het is verkrijgbaar in apotheken in concentraties tot 10%. Om de beste resultaten te krijgen moet het product tenminste 8% van het zuur bevatten.

AHA is een behandeling die perfect is voor mensen die het druk hebben maar die hun huid willen opfrissen en verhelderen zonder dat het veel tijd in beslag neemt. Het is geweldig voor de huid die droog is en geblokkeerd door de zon of die gevoelig is voor puistjes. Na het reinigen breng je het alfa glycolzuur en het salicylzuur aan op de huid. De bovenste dermalaag van de huid wordt zacht geëxfolieerd en de nieuwe, heldere en stralende huid zal tevoorschijn komen. De lichte peeling helpt de huid glad te maken en bij het verminderen van de fijne lijntjes, rimpels en eventuele verkleuringen. Het dringt diep door in de poriën om acnéplagen aan te pakken. Je kunt een zachte tinteling voelen, wat een teken is dat het fruitzuur echt werkt.

Direct na de AHA-behandeling is je huid jong, roze en fris. De gehele behandeling zou niet langer dan 30 minuten moeten duren. Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon om zonnebrand te voorkomen. Als je er geweldig uit wilt zien tijdens een grote gebeurtenis in je leven, zorg er dan voor dat je de AHA-behandeling een paar weken van tevoren doet. Je huid zal er dan stralend en glanzend uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *