Omhoog

Wat is striae?

Door Sophie

Striae zijn rechte- of zigzaglijnen op de huid. Ze hebben de neiging roze te zijn wanneer ze nieuw zijn en als we ze al geruime tijd hebben, worden ze wit. Het oppervlak van deze huidverkleuringen heeft een papierachtige textuur. Het ziet er net uit alsof de huid is opgerekt. De huid is in die gebieden dunner en de oppervlakte is ongelijk. Striae vertegenwoordigt de schade aan het collageen en het elastische weefsel. Striae kan het resultaat zijn van de huid die over een korte periode wordt opgerekt. Het is heel gemakkelijk om dit beschadiging van de huid te krijgen tijdens de zwangerschap of bij het aankomen van veel gewicht.

Hoe kun je je ontdoen van striae?

Je kunt tal van huidverzorgingsproducten vinden die vooral zijn gemaakt om striae te genezen en te elimineren. Het meest effectieve product op de markt lijkt BioOil te zijn. Het is veilig om te gebruiken als je zwanger bent of als je borstvoeding geeft. Het bevat veel voedingsstoffen en vitaminen die in je huid doordringen en het van binnenuit voeden. Ten tweede helpt het de bloedcirculatie in de getroffen gebieden te verhogen. Masseer de striae met een spons wanneer je in de douche staat en gebruik vervolgens een olie om de huid met cirkelvormige bewegingen in te wrijven.

Als geen van deze tips helpt, kun je je wenden tot een schoonheidssalon voor meer geavanceerde behandelingen. Je kunt kiezen voor een chemische peeling, waarbij de bovenste laag van de huid wordt geëxfolieerd en de nieuwe, heldere huid wordt blootgesteld. Tijdens de behandeling produceert het lichaam meer collageen, wordt striae minder zichtbaar en tenslotte verdwijnt het volledig. Een andere schoonheidsbehandeling die het vermelden waard is om de striae te verwijderen is met een laser. De sessie is pijnloos en er is geen hersteltijd nodig.

Hoe kun je striae voorkomen?

Onthoud altijd om je huid te masseren en hydraterende lotion toe te passen. Op deze manier zal je huid elastisch blijven en minder gevoelig zijn voor het verliezen van collageen. Bescherm je huid tegen temperatuurveranderingen en zorg ervoor dat kleding niet afknelt, zodat het bloed goed kan circuleren zonder obstakels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *