Omhoog

Aloë vera & aloë sap en het cosmetische gebruik ervan

Door Sophie

Aloë vera gel en aloë sap zijn veelzijdige producten die helende en cosmetische eigenschappen bezitten, wat niet alleen de wondgenezing versnelt en de jeuk van insectenbeten verzacht, maar ook de huid hydrateert en het haar herstelt. Tegelijkertijd is zijn ze betaalbaar en overal te koop. Bij de keuze van een aloë gel, moet je goed opletten of er minimaal 90% aloë-extract in het product zit. Aloë sap moet op zijn beurt geen suiker, zoetstoffen en fruitdeeltjes bevatten. Wat voor cosmetisch gebruik hebben aloë gel en aloë sap?

Aloë gel – cosmetisch gebruik

Hoewel de aloë gel veelzijdig is, kan het allergische reacties veroorzaken. Daarom moet je voordat je het gaat gebruiken eerst testen op een klein deel van de huid.

De veelzijdigheid van de aloë gel is grotendeels te danken aan de hypoallergene eigenschappen. Dankzij deze eigenschap werkt de aloë gel goed in de verzorging van alle huidtypes. Bovendien heeft het een lichte formule, wordt het zeer snel geabsorbeerd en laat het geen vette film achter op de huid.

Zelfgemaakte aloë maskers

De aloë gel heeft een zachte consistentie, een neutrale geur en is transparant. Daarom is het de moeite waard om het toe te voegen aan het zelfgemaakte masker en er water of natuurlijke olie door te vervangen. Aloë vera gel zorgt ervoor dat huidmaskers een optimale consistentie hebben voor het gezicht en voor verbeterde prestaties.

Aloë vera gel voor roos

Droge roos ontstaat als gevolg van overmatig drogen van de hoofdhuid, bijvoorbeeld door het gebruik van ongeschikte cosmetica. Om de hoofdhuid te bevochtigen kun je een kleine hoeveelheid aloëgel op de hoofdhuid in masseren. Je hoeft het niet uit te spoelen omdat het geen vette laag achterlaat en het je haar niet belast. Daarnaast heeft de aloë gel een schimmelwerende werking, waardoor het helpt bij de behandeling van roos.

Aloë gel voor haar

De aloë gel kan worden toegevoegd aan haarcosmetica, bijvoorbeeld aan de shampoo, een masker, olie of haarspoeling. Je kunt haarmist en een kompres maken die de hoofdhuid verzacht. Aloë gel hydrateert het haar en maakt het tegelijkertijd niet zwaarder.

Aloë vera haarversterkende behandeling

Aloë gel moet in de puntjes van het haar worden gemasseerd, wat de conditie van het haar zal verbeteren en gespleten punten zal voorkomen. Het kan worden gebruikt wanneer er behoefte is aan het gladmaken van weerbarstige haren. Een aloë haarmasker werkt goed bij de verzorging van zichtbaar beschadigd haar, bijvoorbeeld als gevolg van overbehandeling. Laat de gel door je pas gewassen en handdoekdroog haar lopen, wikkel het haar in met een handdoek of douchekap en laat het ongeveer 2 uur inwerken, spoel het dan grondig uit en kam het uit. Indien nodig kan het haar gewassen worden met shampoo. Een haarversterkende behandeling met Aloë vera kan tot 4 keer per week gedaan worden.

Aloë vera sap voor haar

Aloë sap hydrateert het haar doeltreffend. De versterkende werking is vooral goed nieuws voor vrouwen die dun haar hebben. Aloë sap kan worden gebruikt als een toevoeging aan shampoos, haarmist, spoelen en oliën.

Aloë sap als een kompres voor de hoofdhuid

Om een kompres op basis van aloë sap te maken, meng je het met mineraal of gekookt water in een 1:1 verhouding. Het beste is om de oplossing in een fles met een verstuiver te gieten en over de hele hoofdhuid te spuiten. Hierdoor wordt de hoofdhuid goed gehydrateerd en worden irritaties verlicht. Bij het kopen van aloë sap moet je goed naar de samenstelling kijken, dit moet een heel kort lijstje zijn. Pas op voor dranken met sap, die meestal gezoet zijn, omdat suiker en zoetstoffen het haar aan elkaar kunnen laten plakken. Ook kunnen de fruitdeeltjes moeilijk uit het haar te verwijderen zijn.

Aloë gel als kalmerend middel na zonnebrand, ontharing en insectenbeten

De aloë gel moet enkele uren in de koelkast bewaard worden. Op deze manier zal het extra verlichting geven bij zonnebrand, insectenbeten en wonden die na het ontharen kunnen ontstaan. Aloë gel kalmeert onmiddellijk de pijn, wordt snel geabsorbeerd en hydrateert effectief, vooral de huid die door de zon is uitgedroogd.

Aloë gel voor littekens en moeilijk te genezen wonden

Aloë vera heeft verhelderende en herstellende eigenschappen, daarom ondersteunt het de wondgenezing. Regelmatig gebruik vermindert littekens en verkleuring. De effecten zijn zichtbaar, mits de behandeling gedurende 4-8 weken twee keer per dag wordt uitgevoerd.

Aloë make-up basis

Aloë gel moet in een kleine hoeveelheid in de huid worden aangebracht, die al bedekt is met een gezichtscrème. Waarom? Het zal de absorptie van het cosmetische product versnellen, de teint gladstrijken en de make-up fixeren.

Aloë masker voor de uitgedroogde huid

Een vochtinbrengend aloëcompres zal de vermoeide of in de zon verbrande huid verlichting geven. Hierbij is het voldoende om aloë met ronddraaiende bewegingen in het gereinigde gezicht en de hals in te masseren. Het teveel aan aloë moet kunnen worden geabsorbeerd.

Aloë gel voor donkere kringen en wallen onder de ogen

Om van de lelijke donkere kringen en wallen onder de ogen af te komen kun je zachtjes een kleine hoeveelheid aloë gel op deze delen van de huid aanbrengen. Het is het beste om het eerst te koelen. Het resultaat is dat de huid zichtbaar gladder en meer ontspannen is.

Aloë gel als voedend serum

Aloë gel kan een serum vervangen als het voor het slapen gaan wordt aangebracht. Dit is een goede oplossing voor een belangrijk feestje en voor dagelijks gebruik, mits je je gezicht grondig reinigt en de make-up verwijdert.

Aloë voor mensen met een allergie

Mensen die vaak last hebben van allergische huidpuistjes, zoals urticaria, kleine jeukende huiduitslag of erytheem, en niet allergisch zijn voor aloë vera, kunnen aloëgel gebruiken voor huidbehandeling. Dit preparaat zal onmiddellijk de jeuk en verbranding verlichten en zal de genezing van kleine wonden versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *