Omhoog

Is het het waard om veganistische schoonheidsproducten te gebruiken?

Door Sophie

Veganisten worden vaak gezien als een groep fanatici die in staat zijn om zichzelf aan een boom te ketenen om te vechten voor waarin zij geloven. Ze eten niet alleen geen vlees of iets dat afkomstig is van dieren, maar maken ook gebruik van bijzondere schoonheidsproducten die niet zijn getest op dieren. Veganisten consumeren geen eieren, melk, kaas, honing en yoghurt. In tegenstelling tot wat mensen denken, is er tal van ander eten wat ze wel consumeren.

Vegan Beauty Products

Een standaard veganistisch dieet bestaat uit groenten, fruit, soja en tofu. Veganisten beweren dat elke smaak lekker kan worden gemaakt met behulp van natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Ook de smaak van vlees is geen probleem. Want er is tofu, kruiden en veel fantasie. Huidverzorgingsproducten moeten vrij zijn van zijde, dierlijk vet, lanoline en bijenwas. De populaire ingrediënten in veganistische schoonheidsproducten zijn etherische oliën en minerale modder. Het belangrijkste aspect is niet eens de ingrediëntenlijst, maar het feit of het product is getest op dieren in klinische testen.

Veel cosmeticabedrijven gebruiken kwetsbare dieren om te controleren of de crème of andere schoonheidsproducten veilig en effectief zijn. Omdat het testen zeer pijnlijk en schadelijk voor de gezondheid kan zijn, zijn veel mensen niet bereid om deel te nemen aan deze procedure. In plaats daarvan worden arme dieren die niet kunnen vechten voor hun rechten uitgebuit. Hoe kun je controleren of het product diervriendelijk is? Alle schoonheidsproducten die niet zijn getest op dieren hebben een Vegan of Leaping Bunny certificaat. Veel mensen beseffen niet dat zeep en tandpasta tal van ingrediënten bevatten die niet gezond en veilig zijn. In standaard tandpasta kunnen we giftige fluoride vinden.

Volgens de FDA kan fluoride de tanden versterken en het risico op gaatjes verminderen. In feite veroorzaakt teveel giftige fluoride verkleuring van de tanden, het onderdrukken van het immuunsysteem, beschadiging aan het zenuwstelsel en is het de oorzaak van vele soorten kanker. Organische tandpasta kan echter zo weinig als 4 ingrediënten bevatten en twee keer zo effectief zijn in het bestrijden van plaque. Uiterst schadelijke parabenen in commerciële schoonheidsproducten is nu de standaard. Niet veel mensen weten dat teveel blootstelling aan parabenen verantwoordelijk is voor tal van huidproblemen en infecties. Je kunt ofwel de standaard cosmetica blijven kopen of kiezen met degene met de ‘bunny’ afbeelding op de verpakking als je sterk en gezond wilt blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *