Omhoog

Wat is superfood?

Door Sophie

Superfood is een paar jaar geleden enorm populair geworden. We kunnen zien dat het kopen en eten van superfood producten trendy is geworden. Zijn we ons ervan bewust wat we eten of volgen we gewoon de menigte?

De grond is uitgeput van alle voedingsstoffen. 100 jaar geleden waren de mensen in staat om alle vitaminen en mineralen te halen uit het voedsel dat ze hadden geplant. Tegenwoordig heeft onze beschaving een tekort aan nutriënten die ontbreken in de voedselketen van de mens. Suppletie is nog nooit zo belangrijk voor onze gezondheid geweest als nu. We kunnen alle vitaminen en mineralen binnenkrijgen door middel van een pil, maar slechts een klein percentage van hen zal worden opgenomen in het lichaam. Steeds meer mensen lijden aan chronische ziekten die een paar jaar terug nog niet zo vaak voorkwamen. We voelen een enorme drang om te eten, maar op hetzelfde moment, ongeacht hoeveel we eten, krijgen we niet genoeg binnen van wat we echt nodig hebben. Wetenschappers zeggen dat we onszelf gewoon verhongeren. Superfood kan ons alle essentiële voedingsstoffen leveren die we niet vinden in onze dagelijkse voeding.

Wat is superfood?

Superfood kan een groente of een vrucht zijn die boordevol voedingsstoffen zit en meestal laag is in calorieën. Superfood kan tot 100 maal meer mineralen en vitaminen bevatten dan een standaard maaltijd.

Superfood is een niet door de mens gemaakt, bewerkt voedingsmiddel. Het is altijd natuurlijk. Daarom kan het meeste superfood rauw worden gegeten en is het rijk aan vezels en laag in de glycemische index. Als je regelmatig superfood eet, zul je je verzadigd, energieker en gelukkig voelen. Sommige soorten superfood zoals bessen kunnen je helpen om gewicht te verliezen en bepaalde ziekten te genezen.

Wat is het meest populaire superfood?

Avocado zit vol met luteïne dat de visie verbetert en het zenuwstelsel versterkt. Veel mensen denken dat avocado veel ongezonde vetten bevat, maar het is een geweldige bron van onverzadigde vetten.
Braambessen zijn rijk aan vitamine C en dankzij dat kunnen zij het immuunsysteem effectief stimuleren.
Gember heeft een anti-inflammatoire en antibacteriële werking en vermindert het lichaamsslijm.
Knoflook ruikt misschien niet zo lekker, maar het is bewezen dat het de bloeddruk verlaagt en de groei van kankercellen stopt. Knoflook wordt al eeuwenlang gebruikt om een loopneus te genezen. Het doodt alle bacteriën en virussen die we hebben opgelopen.

Aloë Vera is een geweldig plant die candida kan bevechten. Het helpt bij lever- en darmklachten en kan spijsverteringsproblemen oplossen. Het geneest ontstekingen en zuur condities.

Rauwe honing is een geweldige bron van eiwitten. Het is anti-inflammatoir en antibacterieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *