Omhoog

Weet je wat een haarolie is?

Door Sophie

Je kunt olie op elk lichaamsdeel aanbrengen. We weten ook dat olie wordt gebruikt als onderdeel van de huidreinigingsroutine. Maar steeds populairder worden de haaroliën. Blijf doorlezen, als je nog niet gehoord hebt van deze geweldige haarverzorgingsmethode.

Haaroliën wordt aanbevolen aan degenen wiens haar beschadigd, droog en pluizig is. Het kan effectief de conditie van je lokken in een korte periode verbeteren. De positieve verandering zal zichtbaar na de eerste behandeling. Afhankelijk van de olie die je gaat gebruiken, zul je een ander resultaat krijgen. Veel mensen beweren dat er niets beters is dan hun krullen te behandelen met hydraterende olie.

Wat zijn de voordelen van haaroliën?

Het is bewezen dat de oliën voor uitwendig gebruik het haar langer maken en sneller laten groeien. Het kan ook voorkomen dat de haren uitvallen. Degenen die beschadigd haar hebben zullen blij zijn dat de haaroliën hun lokken voeden en diep hydrateren. Oliën worden vaak gebruikt als een leave-in conditioner. Als je haar statisch en pluizig is kan dit worden geminimaliseerd door een kleine hoeveelheid kokosolie in je haar te wrijven.

De meest populaire oliën voor het haar zijn kokos- en arganolie. Kokosolie wordt aanbevolen voor alle soorten haar, terwijl arganolie het beste is voor krullend haar. Je kunt de olie aanbrengen op de uiteinden van de lokken of over de gehele lengte. Je moet je haar de tijd geven om de voedingsstoffen volledig te absorberen. Hoe langer je de olie op je haar laat, hoe beter. De minimale behandelingsduur mag niet korter zijn dan 30 minuten. Als je je haar inwikkelt in een katoenen handdoek, zal door de hitte de olie beter kunnen doordringen in het haar.

Er is geen beperking met betrekking tot wat voor soort olie je moet gebruiken. De enige voorwaarde is, dat het koud geperst moet zijn. De meeste oliën hebben antibacteriële eigenschappen en helpen om roos en huidproblemen te genezen. Als je wilt dat je haar super zacht en glanzend is, kun je de olie ’s nachts laten inwerken op je haar. Leg een grote handdoek op je kussen om verkleuring van je beddengoed te voorkomen. Voor het verwijderen van de olie was je haar met een milde shampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *