Omhoog

Behandelingen voor de winterhuid

Door Sophie

Is de huidverzorgingsroutine in de winter anders dan in de zomer? Om vele redenen is het antwoord ‘ja’. In de winter kan onze huid uitgedroogd worden als gevolg van veel tijd doorbrengen in verwarmde gebouwen. Zeer zelden hebben interieurs de gewenste vochtigheidsgraad. Bovendien kan onze huid barsten door de hoge temperatuursverschillen tussen buiten en binnen. We worden vaak blootgesteld aan droge lucht en de temperatuur kan drastisch dalen als we naar buiten gaan om wat frisse lucht te halen.

Het gebeurt vaak dat de huid barst en vrieswonden oploopt. Onze huidverzorging routine moet hydraterend zijn en beschermend zijn tegen de kou. Je kunt ook de aankoop van een luchtbevochtiger overwegen omdat dit enorm kan helpen bij een droge huid. Het is geweldig om ’s nachts te gebruiken als je slaapt. Het maakt de kamer warm en gezellig, maar nog belangrijker, het hydrateert de huid waardoor het zacht en elastisch is als je in de ochtend wakker wordt. Je kunt een eenvoudige verdamper in een schoonheidssalon kopen voor niet meer dan € 20, wat een redelijke prijs is. Het is belangrijk dat je de huid altijd voorbereidt door het scrubben van de dode huidcellen. Gebruik eens per twee weken de scrub.

Je kunt ook gebruik maken van een reinigend masker of micellair water om alle make-up sporen, talg en onzuiverheden te verwijderen. Zodra je huid droog is, breng je een vochtinbrengende crème aan die een kleine hoeveelheid water in de formule heeft. Breng een tweede laag crème aan op de gebieden van je gezicht die heel snel droog worden. Wacht 10 minuten totdat het is geabsorbeerd. Druk een papieren tissue tegen je huid om het overtollige product te verwijderen. Het is zeer belangrijk dat je een crème gebruikt met een hoge SPF. Zon in de winter kan zeer schadelijk zijn. Als je niet beschikt over een crème met SPF, maak dan gebruik van een foundation met zonbescherming. Vooral in de winter moet je een dun laagje lippenbalsem op je lippen aanbrengen om ze te beschermen tegen kloven.

Zorg ervoor dat deze balsem weinig water bevat en veel biologische essentiële oliën. Je zult geen problemen hebben met het vinden van het juiste product. Tegenwoordig kun je lippenbalsem verschillende geuren en consistenties verkrijgen. Als je niet beschikt over een lippenbalsem wrijf dan gewoon een kleine hoeveelheid honing of olijfolie over je lippen voor maximale bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *