Omhoog

Hoe krijg ik een stralende huid?

Door Sophie

De meeste vrouwen willen stralende, egale en zongebruinde huid. Zo zien we er meestal uit na de zomervakantie. Betekent dit dat vrouwen die niet op reis zijn geweest er niet zo uit kunnen zien? Nee! Gelukkig zijn er eenvoudige en effectieve manieren om een stralende en mooie huid te krijgen! Wat zijn die manieren dan? Laten we eens gaan kijken!

Geen losse, matterende poeders meer gebruiken

Zodra de zomer nadert moet je losse en matterende poeders opzij zetten en die pas in de herfst weer gaan gebruiken. Waarom? Omdat de verzengende zon het dikke poederachtige effect op de huid benadrukt. Daarom is het beter om het te vervangen door een vloeibare foundation of een lichtere BB- of CC-crème. Om een gezonde gloed op je wangen te krijgen voeg je een paar druppels olie toe aan de foundation die je op de huid aanbrengt. Als je een vette huid hebt en je vreest dat je huid te glanzend wordt dan kun je vloeipapier gebruiken in plaats van meer lagen poeder (je kunt net zo goed gewone tissues gebruiken om overtollig talg van de huid te verzamelen).

Gebruik boosters

Boosters zijn cosmetica die erop gericht zijn om het juiste vochtigheidsniveau op de huid te behouden. In de zomer verdampt het water sneller uit de huid dan de huid kan absorberen, vooral als de huid de neiging heeft tot uitdrogen. Daarom kun je wat druppels olie of een serum op basis van hyaluronzuur gebruiken bij je ochtend- en avondroutine. Terwijl de eerste de huid een vochtvasthoudende laag op de opperhuid geeft, zal de tweede de huid afkoelen en verfrissen.

Gebruik zachte scrubmiddelen

In de zomer, wanneer de temperatuur aanzienlijk stijgt, ‘activeert’ de huid een extra beschermingsmechanisme, dat bestaat uit een verhoogde talgafscheiding. Hierdoor wordt de huid vetter bij het aanraken en verliest ze haar gezonde kleur. Als je minstens één keer per dag, bij voorkeur ’s ochtends, een zachte scrub met fruitzuren gebruikt dan zal de huid een jongere, rozige tint krijgen.

Reinig je huid zoals de Koreanen dat doen

De Aziatische manier van huidreiniging kost veel tijd, maar is zeker de moeite waard. Begin in dit geval met het masseren van olie in het gezicht – het zal alle onzuiverheden en resterende make-up verzamelen. Ga vervolgens met een reinigingsgel of een met water verdunde mousse over het gezicht om de olie af te spoelen. Veeg vervolgens het gezicht af met een toner of rozenwater en breng je favoriete gezichtscrème aan. Hierdoor wordt de bloedsomloop verbeterd, wordt het gezicht gehydrateerd, worden de huidporiën vernauwd en wordt de teint verfrist.

Bewaar je crème in de koelkast

Vaak is de huid nadat je wakker wordt opgezwollen en dof. Dit is het gevolg van lymfatische stasis, die op zijn beurt het gevolg is van warme nachten. Om je huid er beter uit te laten zien, doe je een handdoek aan die bevochtigd is met koud, bijna ijskoud water op je gezicht, masseer je het gezicht krachtig in en doe je een goed gekoelde crème op. Een lage temperatuur zal de huidskleur verfrissen.

Gebruik een farmaceutische crème voor onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen, wallen en fijne lijntjes rond het oog versterken alleen maar de saaie en vermoeide uitstraling van je gezicht. Om dit te voorkomen kun je het beste een dikke laag rijke crème aanbrengen op het gebied onder het oog. Een dergelijk product zal een gunstige invloed hebben op de huid.

Gebruik foundation in een donkerder tint dan normaal

De foundation die je de hele winter en het voorjaar hebt gebruikt, kan in de zomer te licht zijn. Maar pas op: we verdelen de donkere foundation niet gelijkmatig over het hele gezicht, maar we doen het allen op die delen van de huid die het meest aan de zon zijn blootgesteld, dat wil zeggen het voorhoofd, de bovenkant van de wangen, de kin en de neus. Wrijf vervolgens zachtjes over de zijkanten van het gezicht.

Snelle en langdurige bruine teint

Soms, na het aanbrengen van de zelfbruiner en een paar uur wachten op de verwerking van het cosmetische product, blijken de effecten anders te zijn dan we verwachtten. Gelukkig zijn er verschillende methoden om dit te voorkomen. Een van de oplossingen is het gebruik van een ‘fast tan’ product dat direct na het aanbrengen op de huid zit. Hierdoor kun je zien waar het product wordt aangebracht en of het zelfs helemaal klaar is. Een andere troef is de mogelijkheid om de intensiteit van de teint te verhogen: als je het gevoel hebt dat je een te dikke laag hebt aangebracht, was je je gewoon en gaat de kleur niet dieper. Hier zijn andere methoden om een mooie bruine huid te krijgen:

Zuurtherapie in plaats van een scrub

Tot nu toe hebben cosmetologen geadviseerd om een lichaamsscrub te doen die verrijkt is met gladmakende microdeeltjes, net voor het aanbrengen van de zelfbruiner. Nu kun je in plaats daarvan preparaten gebruiken op basis van fruitzuren, bijvoorbeeld amandel- of glycolzuur. Ze egaliseren niet alleen het huidoppervlak, maar verbeteren ook de kleur van de huid. Het is genoeg om ze ’s avonds te masseren, en ’s morgens spoel je ze af en breng je ze aan met een zelfbruiner.

Spray been make-up en BB-balsems

Om de bloedvaten en andere huidonvolkomenheden te maskeren, kun je zogenaamde been make-up en een BB balsem voor het lichaam gebruiken. Onmiddellijk nadat ze op de huid zijn aangebracht, krijg je het verzonken effect en worden de verwijde haarvaten, blauwe plekken en littekens gemaskeerd. Bovendien wordt de huid fluweelzacht en worden de benen optisch slanker.

Toner en een zelfbruiner

Met dit duo kun je een mooie bruine teint van benen en van het decolleté bewerkstelligen. Hiervoor veeg je het lichaam af met een wattenschijfje gedrenkt in een toner en wanneer het droogt, breng je voorzichtig de bronzende balsem of zelfbruinende lotion aan. Hierdoor krijgt de huid de juiste pH-waarde en wordt de huid gladder, beter gehydrateerd en gelijkmatiger gebruind.

Producten die rijk zijn aan bètacaroteen voor een betere huidskleur

Om de huid een gouden kleur te geven, moet je minstens drie keer per dag producten consumeren die rijk zijn aan bètacaroteen en lycopeen, zoals boerenkool, abrikozen, wortelen en tomaten. Dankzij de kleurstoffen die erin zitten, zal de huid geleidelijk aan een mooie tint ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *